corporis-medical-trias-subsidietraject-innovatie

Hieronder leest u een interview met John Marugg van Corporis Medical. In het kader van het 20-jarig jubileum van TRIAS vertelt John over een innovatie die hem bezig houdt en hoe hij het subsidietraject met TRIAS heeft ervaren.

 

“Zij het subsidietraject, zodat wij ons volledig kunnen focussen op innovatie”

 

Niemand kan er omheen: in het zuiden van Limburg is de medische sector in opkomst, vooral in Maastricht, op en rondom de Health Campus. Daar vestigde zich begin 2018 ook Corporis Medical, een start up die zich bezighoudt met de innovatie van medische apparatuur. Directeur John Marugg geeft uitleg.

“Corporis Medical is mede opgericht door chirurg Alexander Veenhof met als doel betere, veiligere en sneller functionerende medische apparatuur te ontwikkelen. Innovatieve chirurgische hulpmiddelen. Zo hebben we een apparaat ontwikkeld waarmee kijkoperaties efficiënter kunnen worden uitgevoerd. En is er een apparaat in ontwikkeling dat op diagnostische wijze de doorbloeding van weefsel bepaalt, belangrijk bij het helen van wonden.” Het bedrijf, vertelt Marugg, was eerst in Amsterdam gevestigd, maar besloot naar Maastricht te verhuizen. “Vanwege de aanwezigheid van het Maastricht UMC+ en de Health Campus, maar ook het groeiend netwerk van bedrijven waar we mee kunnen samenwerken en het goede aanbod jonge kenniswerkers.”

 

“De rol van TRIAS is voor ons heel belangrijk.
Niet alleen omdat zij de trajecten en aanvragen uitvoeren,
ook omdat ze ons hebben gewezen op,
vormen van subsidie die we nog niet kenden.”

 

Innovatie in de medische sector, maakt Marugg duidelijk, is een kwestie van een lange adem. Vanwege het uitvoeren van studies en proeven en het behalen van noodzakelijke certificeringen. “Je bent al snel een aantal jaren bezig voor de eerste concrete resultaten er liggen. Daarnaast zijn dit soort trajecten ook heel kostbaar, er is veel geld nodig.” Geld dat Corporis Medical in eerste instantie zelf binnenhaalde. Marugg heeft dan ook ervaring met subsidietrajecten. Maar na de verhuizing besloot hij hiervoor een externe partij te zoeken. Dat werd TRIAS. “TRIAS was meteen al in beeld. Vanwege de nabijheid, maar meer nog vanwege hun brede expertise en kennis van life sciences. Bovendien, doordat zij zich bezighouden met de subsidietrajecten, kunnen wij ons volledig focussen op ons werk, innovatie.”

De ontwikkeling van het apparaat voor efficiëntere kijkoperaties, met de werknaam ATC, bevindt zich in de eindfase. Voor de ATC werd met succes een WBSO-subsidie aangevraagd. Daarnaast kwam er subsidie van LimburgMakers (van LIOF) en MIT R&D. Het diagnoseapparaat, met de werknaam APM, is nog in ontwikkeling. Dat gebeurt in samenwerking met onder meer een Zwitserse kennisinstelling. Hiervoor is een Eurostars-subsidie toegekend en er is tevens een OP-Zuid-aanvraag goedgekeurd. Marugg: “De rol van TRIAS is voor ons heel belangrijk. Niet alleen omdat zij de trajecten en aanvragen uitvoeren, ook omdat ze ons hebben gewezen op vormen van subsidie die we nog niet kenden. Financiering in de vorm van subsidie is onmisbaar voor start ups zoals wij. TRIAS toont zich daarin een partner met meerwaarde.”

Geïnteresseerd in meer verhalen van en over onze klanten? En hoe zij de samenwerking met TRIAS ervaren? Via deze pagina is het mogelijk meer gepubliceerde verhalen te lezen!