Het is vandaag 18 april 2019, oftewel Nationale Secretaressedag! De secretaresse van TRIAS is onze lieftallige Sylvia. Ooit contact gehad met TRIAS? Of een bezoek gebracht aan ons kantoor? Dan heeft u Sylvia vast gesproken of ontmoet! Ter gelegenheid van Nationale Secretaressedag en het 20-jarig jubileum van TRIAS is Sylvia onlangs geïnterviewd. Hieronder leest u het interview: sylvia-van-dan-abeelen-secretaressedag-trias

Samen met oprichters Mieke Verhaegh en Gerard van der Heul was ze vanaf het eerste uur bij TRIAS betrokken, secretaresse Sylvia van den Abeelen. “Eigenlijk nog eerder”, glimlacht ze, “want ik was ook al collega van Mieke en Gerard bij de voorloper van TRIAS, het Regionaal Bureau Onderwijs (RBO).” In het begin, vertelt ze, deed ze vooral administratief werk, maar dat is wel veranderd. “Wat ik nu zoal doe? Je kunt me beter vragen wat ik niet doe bij TRIAS. Naast de administratie ook financiën, verzekeringen, zaken die betrekking hebben op het gebouw, inkoop, ondersteuning personeelszaken en nog veel meer.”

 

Om zich de daarvoor benodigde kennis eigen te maken, volgde Van den Abeelen allerlei cursussen. Daarnaast leerde ze veel in de praktijk. “En ik leer nog iedere dag op allerlei vlakken bij. Die veelzijdigheid maakt mijn werk zo boeiend.” Ze vindt het prettig, vertelt ze, deel uit te maken van een betrokken en enthousiast team. “Veel medewerkers werken hier al jarenlang, dat zegt, denk ik, genoeg. We staan ook direct klaar voor elkaar als het nodig is. Dat zie je onder meer als een deadline moet worden gehaald. Dan zetten we er met z’n allen de schouders onder, ook als we daar extra uren in moeten steken.”

De vele contacten met klanten maken haar werk eveneens gevarieerd, geeft ze aan. “Ik ben vaak het eerste aanspreekpunt, maak afspraken, dat soort zaken. Doordat ik weet wat hier speelt, kan ik daar adequaat invulling aangeven. Ervoor zorgen dat klanten snel bij de juiste medewerker terecht komen of een duidelijk antwoord op hun vraag krijgen. Ik merk dat ze dat waarderen.”

“Wat ik nu zoal doe?
Je kunt me beter vragen wat ik niet doe bij TRIAS.”

Twintig jaar TRIAS: wat zijn voor haar de memorabele momenten? Van den Abeelen denkt even na. “Dat zijn er zoveel. Maar wat ik heel bijzonder vind, is dat Ron Coenen het stokje van Gerard en Mieke als directeur heeft overgenomen. Hij kwam hier ooit als stagiaire binnen en zit nu in de directiekamer. Dat TRIAS wordt voortgezet door iemand uit de eigen gelederen, daar ben ik wel trots op.” En zelf, heeft ze nooit op enig moment de ambitie gehad om subsidieadviseur te worden? “Nee hoor, wat ik nu doe, vind ik hartstikke leuk. Dat blijf ik de komende jaren met plezier doen.” Om er met een lach aan toe te voegen: “En zeg nu zelf… ik subsidieadviseur? Wie zou dan mijn werk doen?”

TRIAS-syvlia-secretaresse