Nadat eerder John Marugg, Roy Denessen en Vincent Hooftman vertelden over hun core business en de samenwerking met TRIAS is het vandaag de beurt aan Sjoerd Derkx, directeur van Systemec. Sjoerd vertelt in het kader van het 20-jarig jubileum van TRIAS over de al negen jaar durende partnerschap tussen beide bedrijven. Hieronder leest u het gehele interview met Sjoerd.

“Net als bij ons speelt bij TRIAS de menselijke factor een belangrijke rol

Inmiddels geen buur meer, maar wel nog een goede vriend: na de verhuizing naar Noorderpoort is de afstand in kilometers tussen Systemec en TRIAS iets groter geworden, maar hun relatie is nog altijd innig, maakt directeur Sjoerd Derkx van Systemec duidelijk. Zijn bedrijf, legt hij uit, is actief als zakelijke full service internetprovider en System Integrator met eigen datacenters in systemec-ron-sjoerd-trias-verduurzamingNederland en Duitsland. Systemec streeft ernaar een onafhankelijke en strategische partner te zijn van bedrijven en instellingen, ondersteunend op het gebied van internet- en data-vraagstukken. “Wij bieden geavanceerde oplossingen op maat voor uiteenlopende vraagstukken. De oplossingen en diensten worden zowel nationaal als internationaal aangeboden met een sterke nadruk op de Euregio.”

Systemec, zegt Derkx, onderscheidt zich onder meer door zijn merkonafhankelijkheid en innovatieve karakter. Uiteraard, geeft hij aan, worden ontwikkelingen in de markt op de voet gevolgd en er wordt volop geïnvesteerd in apparatuur en de kennis van de medewerkers. “De mens staat bij ons centraal. De klant natuurlijk, maar ook de eigen mensen. Die zijn tenslotte voor een belangrijk deel bepalend voor de kwaliteit die we bieden.”

Dat is een van de overeenkomsten met de voormalige buur TRIAS waar ze inmiddels al een jarenlange relatie mee hebben, zegt Derkx. “Zowel bij ons als bij TRIAS speelt de menselijke factor een belangrijke rol. We zijn allebei niet al te grote, klantgerichte bedrijven met een uitgebreide kennis van ons vakgebied.” Die relatie, merkt hij op, is na de verhuizing van TRIAS optimaal gebleven. “We hebben regelmatig contact, formeel en informeel. Mede omdat zijn hun ict-vraagstukken bij ons neerleggen.”

De subsidiegesprekken gaan volgens Derkx niet over de core business van Systemec. “Die is niet subsidie gedreven.” Dat geldt wel voor bijvoorbeeld de datacentra, zegt hij. “Wij hebben jaren geleden de vraag bij TRIAS neergelegd om te bekijken welke subsidies er zijn voor het nemen van duurzame maatregelen. Denk aan het op energiezuinige wijze verwarmen of koelen van datacentra en kantooromgevingen. Zelf weet ik vanwege mijn bedrijfseconomische achtergrond wel wat van subsidies, maar zij hebben de specifieke expertise en actuele kennis. Zo zijn er landelijke subsidietrajecten voor het investeren in milieuvriendelijke installaties. We hebben dankzij TRIAS inmiddels diverse trajecten met succes doorlopen.”

“Zij hebben de specifieke expertise en actuele kennis,
dankzij TRIAS hebben we diverse trajecten succesvol doorlopen”.

Daarbij is er geen sprake van eenrichtingsverkeer, stelt Derkx. “Van hun kant komen er regelmatig tips over subsidies die interessant voor ons kunnen zijn. Dat gebeurt heel adequaat omdat ze zich zorgvuldig in onze materie verdiepen. Daardoor leveren ze maatwerk, zoals wij dat onze klanten ook bieden.”

datacenter-verduurzaming-trias