Als klant staat u vaak in nauw contact met onze medewerkers. Maar wie zijn eigenlijk onze medewerkers? Waarom werken zij bij TRIAS? En waar houden zij zich zoal mee bezig? Om beter kennis te maken onze medewerkers, vertelt vandaag Annelies Swarts over haar begintijd bij TRIAS en hoe zij haar werk momenteel ervaart. Hieronder leest u het interview met Annelies:

Zelf wist ze het niet eens, maar een tijdje terug werd Annelies Swarts plots gefeliciteerd met haar 12,5-jarig jubileum bij TRIAS. Daar kwam ze, zoals meer van haar collega’s, binnen via een stage. “Ik deed dezelfde opleiding als ons huidige directeur Ron Coenen – Management, Economie en Recht bij Fontys in Eindhoven – en liep bij TRIAS stage. Dat klikte meteen.” Annelies ging na haar opleiding in Eindhoven vervolgens naar Rotterdam voor een universitaire studie bestuurskunde. “Nadat ik die had afgerond kreeg ik de kans bij TRIAS aan de slag te gaan.”

Daar is ze ruim 12,5 jaar later nog steeds in dienst, glimlacht Annelies. De beginjaren ziet ze als heel leerzaam. “We hadden een klein team, moesten flink aanpakken, op allerlei vlakken. We hadden toen nog geen backoffice. Dankzij die intensieve beginperiode heb ik wel een heel brede kennis kunnen opbouwen.” Kennis die ze onder meer toepast in haar functie als adviseur Publieke sector. “Omdat de projecten in die sector ook ontzettend divers zijn. Maar die dynamiek en dat schakelen met alle niveaus, dat past bij mij. Wat me verder aanspreekt is dat ik vaak bijvoorbeeld een dag in de maand bij een klant ‘in huis’ ben en onderdeel van hun team uitmaak. Op die manier kan ik heel gericht adviseren en begeleiden. Je leert een organisatie goed kennen, maakt je dingen die er spelen eigen en kunt dan op een pro-actieve wijze je rol invullen.”

Naast haar functie als adviseur Publieke sector is Annelies betrokken bij het SubsidieVolgSysteem (SVS) dat onlangs naar een Next Level is gebracht. “Dat is in de praktijk ontstaan, als hulpmiddel voor onze klanten, en dat hebben we steeds verder uitgebreid. Met het SVS krijgen klanten inzicht in hun subsidies en hebben ze de mogelijkheid aangevraagde subsidies op een efficiënte manier te verantwoorden. Het systeem is maatwerk, afgestemd op de klant. Veel gemeenten en andere publieke instellingen door heel Nederland gebruiken het systeem voor het beheren van inkomende subsidiestromen. Het geeft realtime inzicht in de subsidieresultaten van een organisatie waardoor subsidiestromen overzichtelijk te regisseren en monitoren zijn. Het systeem wordt overigens ook al gebruikt voor uitgaande subsidies van gemeenten.”

 

“We zijn continue bezig met nieuwe ontwikkelingen

 

Bij het continu verbeteren van de dienstverlening van TRIAS is Annelies graag betrokken. “We zijn natuurlijk altijd met nieuwe ontwikkelingen bezig. Het SVS is er een voorbeeld van, het door TRIAS in het verleden opgezette e-learning traject, op basis waarvan ik nu incompany-trajecten verzorg, eveneens. Nieuwe inzichten vertalen we naar de praktijk zodat we klanten nog gerichter van dienst kunnen zijn. Dat is het mooie aan werken bij TRIAS, het is een dynamische en veelzijdige organisatie waarin we ons als medewerkers individueel en als team volop verder kunnen ontwikkelen.”

team-trias-kennis

De medewerkers van TRIAS, februari 2019.