Vorige week maakte u nader kennis met Annelies Swarts. Deze week is het de beurt aan Jan-Joris Duisters. Hij vertelt over zijn eerste kennismaking met TRIAS, takenpakket en een van zijn dierbare klanten. Hieronder leest u het interview met Jan-Joris:

Het was tijdens een banenmarkt om een stageplek te vinden dat Jan-Joris Dkim-van-der-heul-jan-joris-duisters-strippenkaart-triasuisters in contact kwam met TRIAS, het bedrijf waar hij inmiddels alweer sinds 2011 werkzaam is. “Ik had eerder gedurende mijn mbo-opleiding Bank- en Verzekeringswezen stage gelopen bij de Rabobank. Dat was goed bevallen. Uiteindelijk besloot ik echter toch tot een vervolgstudie, bij Fontys, Financial Services Management. Toen ik daarvoor stage moest lopen, bezocht ik die banenmarkt en zag een presentatie van TRIAS.”

Die presentatie sprak hem aan, zegt Jan-Joris, onder meer vanwege de voor hem redelijk onbekende vakgebied, subsidies. Hij besloot zich te introduceren en niet lang daarna liep hij stage bij TRIAS. “Dat voelde meteen goed. Ik kwam terecht in een hecht team en bij een bedrijf met veel mogelijkheden.” Niet vreemd dus dat Jan-Joris na zijn afstuderen besloot voor een baan bij TRIAS te kiezen. Hij richtte zich in eerste instantie vooral op de publieke sector en Europese subsidies. “Op een gegeven moment kwam er ruimte bij de afdeling bedrijven; daar heb ik gebruik van gemaakt. Vervolgens ben ik meer die kant opgeschoven. Momenteel doe ik beide afdelingen.”

Hij doet daarnaast ook FM/PM-projecten, het financieel projectmanagement. Dat betekent de verantwoording voor een heel project afleggen. “De verantwoordelijkheid nemen, dat ligt me wel. Het gaat vaak om complexe projecten met meerdere partijen. Ik monitor die en controleer of alles klopt. Uiteindelijk moet er wel een eenduidige administratie opgesteld worden. Dat betekent voor mij dat ik me echt in een materie moet verdiepen. Ik moet alle subsidiemogelijkheden kennen, weten welke voorwaarden daaraan zijn verbonden en ook toezien dat aan die voorwaarden wordt voldaan.” Dat brengt, zegt Jan-Joris, voor beide sectoren verschillende uitdagingen met zich mee. “Bedrijven vragen vaak snelheid, de publieke sector gedegenheid. Maar voor beide geldt dat je kwaliteit moet bieden en zorgvuldig moet zijn.”

 

“Bedrijven vragen vaak snelheid, de publieke sector gedegenheid.
Maar voor beide geldt dat je kwaliteit moet bieden en zorgvuldig moet zijn.

 

Jan-Joris ziet in ieder project een nieuwe uitdaging. “Ieder project is weer net wat anders; die diversiteit is een van aantrekkelijke aspecten van het vak. Of er een project uitspringt dat ik als bijzonder kan typeren?  Niet zozeer een project maar wel een bedrijf. Alle klanten zijn me even dierbaar, maar Dejatech in Belfeld wil ik wel apart benoemen. Dat was mijn eerste klant bij TRIAS. Ik kom er al vanaf dag één, dus daar heb ik een hele goede band mee.”

trias-team