TRIAS werkt al een aantal jaren als vaste subsidieadviseur voor de gemeente Sint Michielsgestel. Ton Hanegraaf is een van de medewerkers waar de vaste adviseur van TRIAS regelmatig mee in contact staat. In onderstaand interview vertelt Ton over de diverse projecten die hem bezig houden en hoe de adviseur van TRIAS daarbij helpt.

“Goede raad is goud waard

Ton Hanegraaf is programmamanager bij de Brabantse gemeente Sint Michielsgestel. Dat houdt in grote lijnen in, vertelt hij, dat hij tussen bestuurders en organisatie laveert als strategisch adviseur die mensen verbindt en probeert “de neuzen dezelfde kant op te krijgen”. Hij is in die hoedanigheid betrokken bij allerlei grote projecten zoals Gestel Groene Gemeente, de realisatie van een nieuw MFA met daarin het gemeentehuis, de omlegging van de ZuidWillemsvaart, het realiseren van Beekdal de Aa en momenteel de herontwikkeling van het Kentalis-terrein. “Kentalis is een organisatie die onderzoek, zorg en onderwijs biedt aan mensen met beperkingen in horen en communiceren. Ze zijn gevestigd in een monumentaal gebouw op een 33 hectare groot gebied. Ze gaan voor een groot deel naar een ander onderkomen en het hoofdgebouw en een deel van het terrein krijgen een andere bestemming.”


“TRIAS speelt onder meer een belangrijke rol bij het subsidiebewust maken van onze medewerkers.
Zij coachen onze mensen bij het vinden van subsidiemogelijkheden.

In zijn werk, vertelt Hanegraaf, stuit hij regelmatig op de mogelijkheid subsidies aan te vragen. Vanwege hun specifieke kennis werkt hij daarom al meer sint-michielsgestel-structureel-subsidieadviesdan tien jaar samen met TRIAS. Een samenwerking met meerdere gezichten, legt hij uit. “TRIAS speelt onder meer een belangrijke rol bij het subsidiebewust maken van onze medewerkers. Er zijn wat dat betreft veel potjes, maar ook veel eisen en voorschriften waar je aan moet voldoen. Zij coachen onze mensen bij het vinden van subsidiemogelijkheden.”

Bij dat traject worden ook organisaties en verenigingen die in Sint Michielgestel actief zijn betrokken. “Als gemeente zijn we niet altijd in beeld om die partijen bij hun initiatieven te ondersteunen. Maar er zijn wel externe partijen, denk bijvoorbeeld aan het Oranjefonds, die financieel kunnen ondersteunen. TRIAS weet ook op dat vlak wat er speelt en kan via ons die verenigingen en organisaties in de goede richting begeleiden.”


“In die periode heeft TRIAS onze mensen wat de kennis van subsidies betreft
zonder meer naar een hoger niveau gebracht.”

Daarnaast, geeft Hanegraaf aan, speelt TRIAS een actieve rol bij de grote subsidietrajecten van Sint Michielsgestel. “Bijvoorbeeld als het Europese subsidies betreft. Daar is veel kennis en ervaring voor nodig. Die deskundigheid hebben zij in huis en daar doen we graag een beroep op.” Dat gaat al meer dan tien jaar tot volle tevredenheid, maakt hij duidelijk. “In die periode heeft TRIAS onze mensen wat de kennis van subsidies betreft zonder meer naar een hoger niveau gebracht. Waar we voorheen dachten dat er toch niets te halen viel, daar zijn we nu veel zorgvuldiger. We hebben regelmatig overleg en ze brengen ons op de hoogte van voor ons belangrijke ontwikkelingen. We zien ze dan ook als een prima en zeer betrouwbare partner die meedenkt en oog heeft voor onze behoeften.”

logo-gemeente-sint-migchielsgestels-trias-subsidie