In onderstaand artikel vertelt Jan Janssen van Dejatech over de samenwerking met TRIAS. TRIAS verwerft al jaren met succes verschillende soorten subsidies voor Dejatech. Zowel provinciale, landelijke als fiscale stimuleringsregelingen.

 

“Al jarenlang een partner die met kennis en ervaring van toegevoegde waarde is”

Nederland moet van het gas af, maar voorlopig geldt dat vooral voor de woningmarkt. Dejatech in Belfeld gaat dus gewoon door met doen waar het goed in is: op een innovatieve wijze gasgestookte verwarmingsketels produceren voor grotere gebouwen als industriële bedrijven, instellingen en hotels. Directeur Jan Janssen: “Woningen en kleine gebouwen hebben ketels van zo’n 24 kW, maar wij ontwikkelen en produceren grote ketels van 168 kW tot 2.500 kW. Daarnaast kijken we uiteraard vooruit met de ontwikkeling van hybride systemen.”WBSO-MIT-limburgmakers-partner-trias

Dejatech doet dat voor zowel Nederlandse als buitenlandse opdrachtgevers. Daarvoor maakt het CE-gekeurde en merkloze installaties op maat, geheel onafhankelijk. “Daardoor hoeven onze klanten geen tijd en geld te steken in eigen innovatietrajecten.” Dat innovatieve aspect bracht Dejatech jaren geleden in contact met TRIAS, merkt Janssen op. “Zij hebben ons begeleid en geadviseerd bij het binnenhalen van de WBSO-regeling. Dat is kort gezegd een gedeeltelijke aftrek van de loonbelasting van medewerkers die zich bezighouden met R&D voor nieuwe producten. Daar maken we alweer zo’n acht jaar gebruik van. TRIAS doet voor ons de aanvragen en verdere ondersteuning.”


“De begeleiding van TRIAS was dan ook van wezenlijk belang

Inmiddels heeft Dejatech, in 2014, dankzij de begeleiding van TRIAS eveneens een LimburgMakers-subsidie binnengehaald, geeft Janssen aan. TRIAS verzorgde in 2016 ook de voorbereiding en het haalbaarheidsonderzoek naar een MIT-subsidie. “Beide subsidies hadden betrekking op geheel nieuwe concepten, een efficiëntere ketel en een hybride systeem; beide producten zijn geïntroduceerd op de markt. De subsidieaanvragen maar ook de bijbehorende administratie zijn behoorlijk complex. De begeleiding van TRIAS was dan ook van wezenlijk belang.”

Janssen is daarom zeer te spreken over de expertise van de subsidieadviseur. Maar er is meer, zegt hij. “TRIAS is al jarenlang een partner die met kennis en ervaring van toegevoegde waarde is. Eveneens dankzij andere onderscheidende kenmerken. Ze leveren maatwerk en de communicatie verloopt bijzonder efficiënt. We hebben een aantal vaste momenten per jaar contact, en daarnaast vaker als het nodig is. Ze stellen zich zeer pro-actief op. Als klein bedrijf hebben we niet alles in huis, dus zoeken we partners die ons aanvullen. TRIAS is zonder meer zo’n partner die meedenkt en ons zo sterker maakt.”

dajetech-wbso-mit-limburgmakers-trias