Onlangs presenteerde ESZL in samenwerking met Qwiek een filmpje over hoe Qwiek gebruik heeft gemaakt van het startfeefonds van ESZL.

Qwiek houdt zich bezig met zorginnovaties. Om dit te kunnen financieren maken zij onder andere gebruik van subsidie. Economische Samenwerking Zuid-Limburg (ESZL) en TRIAS werken samen om bedrijven te ondersteunen bij hun innovatieplannen. Bedrijven betalen doorgaans een start- en succesfee bij een subsidieaanvraag. Om de drempel te verlagen, is ESZL een startfeefonds gestart waarin ze 2/3 van de startfee financieren. Alleen als de subsidie wordt toegekend, betaalt de aanvrager het bedrag weer terug zodat het geld opnieuw beschikbaar kan worden gesteld voor andere ondernemers. Door deze startfee ondersteuning loopt een bedrijf minder risico, terwijl de slaagkans vergroot wordt door de professionele ondersteuning.

Qwiek is een van de vele bedrijven die inmiddels van deze samenwerking tussen ESZL en TRIAS gebruik heeft gemaakt. Qwiek vroeg middels de startfee financiering en hulp van TRIAS een LimburgMakers subsidie aan voor de ontwikkeling van de Qwiek.snooze, een product dat er aan moet bijdragen dat ouderen met dementie beter slapen.

Bent u geïnteresseerd om de subsidiekansen voor uw onderneming te verkennen en optimaal te benutten? En kunt u hierbij de financiële ondersteuning van ESZL goed gebruiken? Neem dan contact met ons op of bekijk onze flyer.