mia-zonnepanelen-trias-venlo-subsidie

Op 10 juli jongstleden werd de openstelling voor de najaarsronde van de subsidieregeling Stimulering duurzame energieproductie, oftewel de SDE+ aangekondigd. Deze subsidie is bedoeld om het verschil te vergoeden tussen de marktprijs van grijze energie en de marktprijs van de door u opgewekte groene energie. Denk hierbij aan opwekking door middel van biomassa, geothermie, water of zon middels zonnepanelen. Aanvragen kunnen gedaan worden door zowel bedrijven als (non-)profit instellingen.

Aanvragen is weer mogelijk vanaf 29 oktober. Dit kan tot 14 november 17:00 uur. Tijdens de openstellingsronde is er een budget beschikbaar van € 5 miljard. Voor meer informatie over de data en bedragen zien onderstaande tabel.

Openstellingsronde SDE+ najaar 2019 Fasegrenzen hernieuwbare elektriciteit en/of warmte
€/kWh
Fasegrenzen hernieuwbaar gas €/kWh*
Fase 1: 29 oktober, 9.00 uur 0,09 0,064
Fase 2: 4 november, 17.00 uur 0,11 0,078
Fase 3: 11 november, 9.00 uur tot 14 november, 17.00 uur 0,13 0,092

Naast de data werden er nog twee wijzigingen bekend gemaakt. Om een aanvraag te kunnen indienen heeft u vanaf heden ook een transportindicatie nodig. Uit de transportindicatie moet blijken dat er voldoende transportcapaciteit beschikbaar is voor de locatie waarvoor u aanvraagt. Momenteel is het nog niet mogelijk een transportindicatie aan te vragen. Hier wordt momenteel aan gewerkt.

Tevens is het aanleveren van het toestemmingsformulier van de locatie-eigenaar versoepeld. Met ingang van de SDE+ najaarsronde 2019 verstrekt het RVO een uniform toestemmingsformulier dat ingevuld kan worden.

Wilt u meer weten over de SDE+ regeling? Lees dan verder op de pagina van de SDE+ regeling. Bent u benieuwd of u hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op via 077-3560100 of via info@trias-subsidie.nl