Trias-gemeente-venlo-startfee-fonds-crossroads-tekenmoment

Mkb-ondernemers Piglet Treatment Systems en Microfan eerste gebruikers van fonds

Crossroads Limburg lanceert in samenwerking met TRIAS het Subsidie Startfee Fonds voor Noord-Limburgse ondernemers. Het fonds heeft als doel om subsidieaanvragen toegankelijker en betaalbaarder te maken. Ondernemers maken aanspraak op 2/3e deel van de financiering van de startfee en, zodra de subsidie verstrekt wordt, storten ze deze terug.

Het Subsidie Startfee Fonds is een bewezen formule
Voorzitter van Crossroads Limburg, Stephan Satijn, is bijzonder verheugd met de lancering van het fonds: ‘Aan goede plannen geen gebrek in deze regio, maar financiële middelen voor het uitvoeren van deze plannen zijn niet altijd voor handen. Dit fonds werkt enorm drempelverlagend voor ondernemers om te innoveren en hiervoor subsidie aan te vragen. De regio is hier enorm bij gebaat’. Crossroads Limburg vult het fonds met in totaal €15.000 aan financiële middelen.

Ron Coenen, directeur van TRIAS licht verder toe: ‘het revolverende karakter brengt een heus innovatiesysteem op gang. Wij hebben er vertrouwen in dit systeem samen met Crossroads Limburg succesvol te kunnen uitrollen’. De eerste twee ondernemers, Piglet Treatment Systems uit Leunen en Microfan uit Horst, hebben zich reeds gemeld met een gezamenlijke aanvraag voor de ontwikkeling van een slim stal-monitoringsysteem voor varkens.

Over Crossroads Limburg
Crossroads Limburg is door de regionale triple helix opgericht om voor Noord-Limburg een gezamenlijke regionale economische agenda te ontwikkelen om nationaal en internationaal meer impact te kunnen maken.

Limburgse dekking
Door deze nieuwe samenwerking tussen Crossroads Limburg en TRIAS is het voor alle ondernemers in Limburg mogelijk om gebruik te maken van een Startfee Fonds. TRIAS heeft namelijk voor bedrijven uit Zuid-Limburg een samenwerking met ESZL en voor bedrijven uit Midden-Limburg met Keyport om subsidieaanvragen toegankelijker en betaalbaarder te maken.

Trias-startfee-fonds-crossroads-limburg-treatment-systems-microfan

Vlnr: Martijn Stas (Gemeente Venlo), Stephan Satijn (Crossroads Limburg), Karin Thomas (Crossroads Limburg), Ron Coenen (TRIAS), Twan Claessens (Piglet Treatment Systems), Peter van Issum (Microfan), Frits Tuijt ( Gemeente Venlo) en Tom Orval (Crossroads Limburg)