Vandaag hadden wij wel een heel bijzondere stagiaire bij TRIAS BV, namelijk wethouder Erwin Boom van de gemeente Venlo.
De heer Boom is binnen de gemeente Venlo wethouder van Economie, Arbeidsmarkt en Hoger Onderwijs. Afgelopen zomer startte de wethouder tijdens het zomerreces met het meewerken binnen Venlose bedrijven. Tijdens zijn bezoek wil hij ervaren tegen welke uitdagingen de organisaties aan lopen.

Tijdens de bom volle dag mocht de wethouder zich eerst melden in Villa Flora op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Hier woonde hij samen Jan-Joris Duisters een Open Brains sessie bij met als onderwerp innovatievouchers. Daarna mocht hij door naar het kantoor van TRIAS op de Noorderpoort. Hier had hij eerst samen met Eugène Princée een afspraak over een onderzoek wat TRIAS doet naar startersbeleid van een gemeente. Vervolgens kreeg hij van Marvin Chirino een spoedcursus “Hoe maak ik een subsidiematrix” met daarbij behorende uitleg over het structureel subsidieadvies. Zelfs tijdens de lunch was de wethouder aan het werk want hij kreeg een demo van het SubsidieVolgSysteem.

Na de lunch brak er een groot moment aan voor de wethouder, hij mocht namelijk een subsidieaanvraag indienen. Dit was niet zomaar een subsidieaanvraag maar een aanvraag waarin de gemeente Venlo participeert samen met ondernemersvereniging Ondernemend Venlo en de Limburgse Werkgevers Vereniging. Na het indienen van de subsidieaanvraag zat de drukke werkdag erop en ontving de wethouder uit handen van Ron Coenen een certificaat!

Zie onderstaande foto’s voor een sfeerimpressie:

erwin-boom-stage-open-brains

Open Brains

 

erwin-boom-trias-samenwerkingsovereenkomst-1

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst

erwin-boom-trias-samenwerkingsovereenkomst-certificaat

Uitreiking certificaat