quinteq-energy-trias-europese-subsidie-duurzame-ontwikkeling-vliegwiel

Deze maand ontving QuinteQ Energy uit Nijmegen positief nieuws van het Operationeel Programma Oost (OP-Oost). De subsidieaanvraag voor de ontwikkeling van Vliegwieltechnologie voor energieopslag in microgrids werd toegekend.

Tijdelijke energienetwerken in microgridsquinteq-energy-trias-europese-subsidie-duurzame-ontwikkeling-sandia-assembly

Het project “Vliegwieltechnologie voor energieopslag in microgrids” werkt aan de opslag van elektriciteit in een vliegwiel bij kleine, evt. tijdelijke, lokale elektriciteitsnetwerken (microgrids). Als het vliegwiel de maximale spanning bereikt, draait het weer terug en werkt de elektromotor als generator. Het vliegwiel werkt in een vacuüm waardoor nagenoeg geen energie verloren gaat door wrijving. Een combinatie van het vliegwiel met batterijen stabiliseert het energienetwerk omdat hiermee pieken en dalen worden opgevangen. Toepassing van dit project kan helpen de huidige knelpunten in het energienetwerk op te lossen en de energie infrastructuur toekomstbestendiger te maken. Hiermee levert het project een belangrijke bijdrage in de energietransitie en het terugdringen van CO2.

Het consortium QuinteQ Energy (Nijmegen), Thales Nederland (Enschede), Universiteit Twente (Enschede) en Saxion Hogeschool (Enschede) ontvangt een subsidiebedrag van € 1.433.004. De totale kosten bedragen € 2.963.407.

TRIAS is trots dat zij deze subsidieaanvraag heeft mogen verzorgen en wenst het consortium veel succes bij de ontwikkeling van de opslagtechnologie!

quinteq-energy-trias-europese-subsidie-duurzame-ontwikkeling