Afgelopen week presenteerde het DIGI-B-CUBE project (onderdeel van H2020) de resultaten van de eerste ronde. In totaal werden 217 aanvragen ingediend door meer dan 470 MKB-ers uit 34 landen. Slechts 17 projecten hebben te horen gekregen dat zij een beschikking ontvangen.

Een van de winnaars is het consortium bestaande uit i-Med Technology, Azilpix BV en CIN-ergy BV. Het Nederlandse consortium richt zich met haar project SURNIA op het op de markt brengen van een baanbrekende chirurgische loep gecombineerd met Studio.One 360 graden videoproductiesysteem.

Deze nieuwe generatie chirurgische loep biedt de chirurg een verbeterd stereoscopisch zicht, aangevuld met patiënt specifieke preoperatieve en real-time gegevens. De loep bevat de mogelijkheid om via 2-way streaming hulp op afstand in te schakelen, tijdens operaties. Ook faciliteert de loep chirurgietraining op afstand, maar onder levensechte omstandigheden.

Tijdens het project zal het consortium zich bezig houden met de integratie van de loep in de digitale operatiekamer en het verbeteren van chirurgische precisie en efficiëntie door perceptueel verbeteren van visuele medische gegevens en het stroomlijnen van de gebruikerservaring.

Over DIGI-B-Cube
Via de verschillende vouchers kunnen MKB-ers financiële ondersteuning krijgen voor deelname aan gezamenlijke innovatieprojecten en voor het bijwonen van DIGI-B-CUBE-evenementen. DIGI-B-CUBE staat daarbij voor Digital Innovations Disrupting Medical Diagnostics Value Chain.

Het DIGI-B-CUBE-project heeft als doel cross-sectorale samenwerking in het MKB te bevorderen door nieuwe digitale technologieën te combineren met de Bioimaging-Biosensing-Biobanking industrie. Het project ondersteunt de ontwikkeling en levering van nieuwe marktgevoelige vernieuwende technologieën en belangrijke digitale innovaties om patiëntgerichte diagnostiek opnieuw in te richten voor een health economie 4.0.

Het programma stelt onder andere een Customised Solution Innovation Voucher van maximaal € 150.000 en een Prototyping Voucher van maximaal € 60.000 beschikbaar.

 

DIGI-B-CUBE-TRIAS