MKB-ers en samenwerkingsverbanden die actief zijn in de crossover tussen Health en Digitale technologie kunnen financiële ondersteuning aanvragen bij de het DIGI-B-Cube programma. Het programma richt zich op het bevorderen van nieuwe digitale technologieën te combineren met de Bio-imaging  / Biosensing / Biobanking industrie. Ondersteuning wordt geboden bij de ontwikkeling en levering van nieuwe marktgevoelige vernieuwende technologieën en belangrijke digitale innovaties om patiëntgerichte diagnostiek opnieuw in te richten voor een health economie 4.0.

Met het DIGI-B-Cube programma kunnen MKB-ers via vier verschillende vouchers ondersteuning krijgen. De meest populaire voucher is de Customised Solution Innovation Voucher. Hiermee kunnen bedrijven aan de slag met de ontwikkeling van een nieuw product of dienst op basis van een concept dat zich reeds bewezen heeft. Een toegekende voucher vertegenwoordigd een waarde tot € 50.000 per MKB-er en maximaal € 150.000 per project. Succesvolle Customised Solution Innovation Voucher aanvragers mogen tevens ook gebruik maken van het Co-working Disruption Lab om zo aanvullende financiering te krijgen om de projectresultaten naar een nog hoger niveau te brengen.

Ook de prototyping voucher is erg interessant voor oplossingen uit de medical diagnostics value chain. Deze voucher heeft een waarde van € 20.000 per MKB-er, tot € 60.000 per project. Echter richt deze voucher zich specifiek op het maken van een prototype of bedenken van een concept.

Als laatste biedt het DIGI-B-Cube programma ook vouchers aan voor het bijwonen van evenementen (€ 2.000).

Succesvol praktijkvoorbeeld
Het samenwerkingsverband bestaande uit i-Med Technology, Azilpix BV en CIN-ergy BV was een van de eerste succesvolle aanvragers. Uit meer dan 217 ingediende vragen werden slechts 17 projecten gehonoreerd. Het Nederlandse consortium richt zich met haar project SURNIA op het op de markt brengen van een baanbrekende chirurgische loep gecombineerd met Studio.One 360 graden videoproductiesysteem.

Benieuwd naar uw mogelijkheden?
Nieuwe aanvragen voor Customised Solution Innovation en Prototyping voucher kunnen nog worden ingediend tot 3 februari 2021. De overige vouchers zijn doorlopend aan te vragen.

Meer weten over het DIGI-B-Cube programma? Of ook een succesvolle aanvraag formuleren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!