innovatie-ondersteuningsprogramma-mkb-limburg-trias

Begin december was het dan zover, LIOF presenteerde haar nieuwe meerjarig programma: LimburgToekomstbestendig. Veel ondernemers keken als sinds begin 2020 uit naar dit moment, om zo hun innovatieprojecten te kunnen financieren. Daarbij werden zij in 2020 ook nog eens met Covid-19 geconfronteerd.

Naast Covid-19 zijn er nog veel meer uitdagingen waar u in uw innovatief ondernemerschap mee geconfronteerd wordt. Zo zet digitalisering en toepassing van intelligente technologieën steeds verder door. In de zorg moet steeds effectiever gewerkt worden, vereist preventie en genezing analyse van een immense hoeveelheid data en variabelen, en vereist de wereldwijde waardeketen wellicht een nieuwe manier van werken. In de Agrofood sector zien we een nog verdere verschuiving richting eerlijk, gezond en milieuvriendelijk produceren van voedsel. Duurzaamheid is een sleutelwoord in steeds meer markten en toepassingen; van nieuwe energiebronnen tot efficiënt gebruik van grondstoffen.

De ontwikkeling van nieuwe producten en processen voor deze maatschappelijke uitdagingen vereisen visie, daadkracht en vooral ook voorinvestering. Binnen haar nieuwe programma biedt het LIOF drie instrumenten aan:

  • CollectiefProject: gericht op een eerste verkenning van en richting mogelijkheden. De hoogte van de bijdrage is maximaal 75% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 7.500.
  • AdviesProject: gericht op het toetsen van de haalbaarheid. De hoogte van de bijdrage is maximaal 50% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 7.500.
  • InnovatieProject: gericht op het ontwikkelen van een prototype. De hoogte van de bijdrage is maximaal 35% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 50.000.

Het te ontwikkelen product of proces moet een duidelijke bijdrage leveren aan de gestelde maatschappelijke uitdagingen. TRIAS helpt u graag of uw innovatie past binnen deze uitdagingen en de ontwikkeling om te bouwen tot een succesvol projectplan! De eerste aanvraag mogelijkheden zijn reeds in het eerste kwartaal van 2021. Neem dus snel contact met ons op via 077-3560100 of mail naar info@trias-subsidie.nl