europese-vlag-subsidie-react-eu

Als gevolg van de Covid-epidemie heeft de Europese Commissie besloten een herstelprogramma te presenteren, genaamd: “EU Next Generation”. Eén van de onderdelen hiervan is het REACT-EU-programma. Met het REACT-EU-programma komt er geld beschikbaar voor projecten die een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie mogelijk maken.

Om snel tot uitvoering te kunnen komen wordt het geld via de huidige EFRO-programma’s uitgegeven, ook wel bekend als bijvoorbeeld OP-Zuid, OP-oost en Kansen voor West. Dit kan ook gezien worden als een overgang tussen de afgelopen Europese programma periode (2014-2020) naar de nieuwe periode (2021-2027).

Projecten die in aanmerkingen willen komen van de REACT-EU gelden dienen haast te maken. Kansen voor West heeft namelijk aangekondigd dat de call open gaat op 15 februari. Verwacht wordt dat deze direct overtekend zal worden. Stimulus verwacht de call voor Zuid-Nederland te openen in maart terwijl OP-Oost dit op 1 april zal doen. Zowel in het Oosten als Zuiden kan er gebruik gemaakt worden van een oriëntatieformulier. Hiermee wordt vooraf bekeken of uw project past binnen de voorgestelde kaders. Als deadline voor de uitvoering van deze projecten geldt: 31 december 2023.