europese-vlag-subsidie-react-eu

Vorige week heeft de heeft de European Innovation Council nieuwe deadlines bekend gemaakt voor het subsidie programma EIC Accelerator. Met deze regeling kunnen MKB-ers subsidie en een investering krijgen om hun baanbrekende innovaties te ontwikkelen.

De maximale subsidie is 70% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 2,5 miljoen. Daarnaast kunnen bedrijven ook nog maximaal € 15 miljoen equity vragen in vorm van een aandelenbelang tussen 10% en 25%. Het project moet een looptijd kennen van 12 tot 24 maanden. De nieuw aangekondigde deadlines zijn woensdag 9 juni 2021 en woensdag 6 oktober 2021.

De EIC Accelerator blijft het grootste en meest concurrerende publieke financieringsprogramma in Europa met succespercentages van minder dan 3%. Het financiert gemiddeld 40 bedrijven per openstelling. Daarom is er een nieuwe indieningsproces ontwikkeld, waarbij er twee fases worden gehanteerd. Vanaf heden moet er eerst in fase 1 een korte aanvraag worden ingediend van maximaal 5 pagina’s, een pitch van 10 dia’s en een filmpje van maximaal 3 minuten. Indien deze positief is beoordeeld mag er een volledige aanvraag ingediend worden.