Het Maastrichtse bedrijf i-Med Technology heeft in het najaar van 2020 een MIT R&D subsidie toegekend gekregen en onlangs gestart. In totaal werden er tijdens de openstelling in 2020 123 aanvragen ingediend door 280 samenwerkende MKB-ers uit Zuid-Nederland.

MIT R&D kent een kwalitatieve ranking, alleen de best scorende projecten krijgen subsidie. De ingediende aanvraag eindigde binnen de rangschikking op de zestiende plaats en was daarmee een van de 38 gelukkige innovatieprojecten die een positieve beschikking ontvingen.loup-i-medtech-MIT-R&D-subsidie

“We zijn erg blij met deze subsidie die ons innovatieplan voor de komende periode versterkt en we een aantal unieke ideeën kunnen gaan implementeren. Dit biedt ons tevens de kans onze marktpositie te verbeteren. Mooi dat onze product ambities worden erkend door de toewijzing van de MIT R&D subsidie”, aldus Jaap Heukelom co-founder van i-Med Technology.

SURgical eNhanced Image Augmented Reality (SURNIA)
i-Med Technology BV, ontwikkelaar en producent van de baanbrekende chirurgische loep, zal zich tijdens het project richten op de ontwikkeling van een nieuwe generatie van de loep genaamd SURNIA. Vervolgens zal deze op de markt gebracht worden.

Deze nieuwe generatie loep biedt de chirurg een verbeterd stereoscopisch zicht, aangevuld met patiënt specifieke preoperatieve en real-time gegevens. De loep bevat de mogelijkheid om via 2-way streaming hulp op afstand in te schakelen, tijdens operaties. Ook faciliteert de loep chirurgietraining op afstand, maar onder levensechte omstandigheden.

I-Med, een bedrijf voor medische hulpmiddelen, brengt de meest lichtgewicht en nauwkeurige digitale draagbare chirurgische loep in die momenteel op de markt is. I-Med is verbonden met het Academisch Ziekenhuis Maastricht en werkt in de ontwikkeling nauw samen met chirurgen in verschillende Europese ziekenhuizen.

Momenteel is er geen volledig digitale lichtgewicht stereoscopische hoofd-gedragen loep (Head Mounted) in combinatie met augmented visualisatie op de markt, laat staan met een dergelijke geavanceerde cameratechniek. SURNIA heeft de potentie om een trendsetter te zijn op het gebied van Head Mounted systemen.

MIT-R&D samenwerkingsproject
Een MIT-R&D-samenwerkingsproject bestaat uit industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling (of een combinatie hiervan) dat voor gezamenlijke rekening en risico wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband van minimaal 2 mkb-ondernemers. De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten met een max. van € 350.000 per innovatieproject.

De 84 gelukkige MKB-ers investeren de komende twee jaar gezamenlijk € 14,4 miljoen voor de ontwikkeling van producten of diensten. Zij ontvangen samen € 7.324.800 subsidie verstrekt door uitvoeringsinstantie in samenwerking met het Rijk en de Provincies Limburg en Noord-Brabant.

Benieuwd naar uw mogelijkheden?
In 2021 is het wederom mogelijk een MIT R&D subsidie aanvraag in te dienen. Dit kan tot 10 september. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met TRIAS door een e-mail te sturen naar info@trias-subsidie.nl of bel 077-3560100.

jaap-heukelsom-i-medtech-MIT-R&D-subsidie