Subsidies zijn eigenlijk in vrijwel alle gevallen staatssteun. Als professionele organisatie vinden we het daarom ook belangrijk om op dit onderwerp goed beslagen ten ijs te komen. Maar wat kwalificeert als staatssteun? En niet te vergeten hoeveel staatssteun mag ik ontvangen als organisatie en welke slimme keuzes kan ik dan het beste maken? Want het krijgen van steun is (terecht) aan veel regels gebonden! Gelukkig bestaat er zoiets als “geoorloofde steun”!

Om onze kennis op dit gebied bij te houden en te vergroten heeft team TRIAS gister de leergang staatsteun gevolgd van Melvin Könings van Lysias Advies. Melvin geldt in Nederland een van de bekendste staatssteun experts. Hij werkt mee aan het opzetten van verschillende subsidieregelingen en het optimaliseren van kansen. In het verleden is Melvin zelfs actief geweest voor de Europese Commissie bij de DG mededing. Tijdens de leergang hebben we onze mensen meegenomen in de belangrijkste beginselen van staatssteun. Hierbij was er ook ruimte om verschillende optimalisatie strategieën te bespreken aan de hand van actuele casussen. Zo blijven we investeren in ons kennisniveau om onze klanten nog beter te kunnen adviseren. Wij danken Melvin voor de zeer leerzame dag!