Belangrijke rol TRIAS in het inzichtelijk maken van ons wetenschappelijke verhaal

“Belangrijke rol TRIAS in het inzichtelijk maken van ons wetenschappelijke verhaal”

De uit de Universiteit Twente voortgekomen start-up 20Med Therapeutics ontwikkelt nanodeeltjes die ervoor zorgen dat vaccins en medicijnen efficiënt en op de juiste plek in het lichaam terecht komen. Een aantal maanden geleden vroeg het met begeleiding van TRIAS een MIT-subsidie aan. Die werd niet alleen gehonoreerd, het project kreeg tevens de hoogste score.

“Door de huidige pandemie begrijpen mensen veel beter wat wij doen”, glimlacht Michiel Lodder van 20Med Therapeutics. Zijn bedrijf ontwikkelt nanodeeltjes voor mRNA-vaccins waarmee afweerstoffen tegen virussen in het lichaam worden opgewekt en het immuunsysteem geactiveerd wordt. Voor de ontwikkeling van makkelijk te gebruiken vaccins zou het interessant zijn om de nanodeeltjes van 20Med toe te kunnen dienen met behulp van een micronaaldenpleister. Vandaar dat de subsidie is aangevraagd voor een samenwerkingsproject met MyLife Technologies, eveneens ontstaan op de Universiteit Twente. Mylife maakt keramische micronaalden die specifiek zijn ontworpen voor de toediening van vaccins.

20med-theraoeutics-trias-wetenschappelijk-verhaal

Toepassingsmogelijkheden
20Med Therapeutics is al zo’n tien jaar bezig met het ontwikkelen van de technologie. Lodder geeft aan dat er onder meer onderzoek wordt gedaan naar verschillende toepassingsmogelijkheden. “In 2018 werd er een in een financieringsronde dankzij lokale investeerders zo’n drie miljoen euro binnengehaald. De huidige subsidie betrof een MIT-aanvraag voor een research & development samenwerkingsproject. TRIAS kwam in beeld omdat Mike de Leeuw van Mylife ze kende.”

“Wij hebben zo geleerd het ook
wat eenvoudiger te brengen

Begrijpelijk
Lodder is zeer te spreken over de professionele benadering van TRIAS. “Wat mij opviel is dat ze begrepen waar het over ging, wat onze technologie onderscheidend maakt en welke maatschappelijke consequenties die heeft. Het is vaak lastig ons wetenschappelijk verhaal begrijpelijk te maken voor niet-deskundigen. TRIAS heeft bij de subsidieaanvraag een belangrijke rol gespeeld bij het inzichtelijk maken van wat wij zoal doen. Wij hebben zo geleerd het ook wat eenvoudiger te brengen.”

Compliment
Verder vond hij de efficiënte wijze van communiceren een groot pluspunt. “Mike en ik hebben ons verhaal verteld. Daarop heeft TRIAS een eerste schets gemaakt en daarbij aangegeven welke onderdelen belangrijk waren. Daarna hebben wij onze aanvullingen gegeven. Zo ontstond er een raamwerk waar TRIAS uiteindelijk een overall verhaal van heeft gemaakt en waar de business case op is gebaseerd.” Dat de aanpak goed heeft gewerkt en het samenspel tussen enerzijds TRIAS en anderzijds 20Med Therapeutics en MyLife Technologies uitstekend was, blijkt volgens Lodder wel uit het feit dat het project met 80 van de 100 punten de hoogste score van alle 22 ingediende aanvragen kreeg. “Zowel voor TRIAS als ons een mooi compliment.”

“het project kreeg met 80 van de 100 punten
de hoogste score van alle 22 ingediende aanvragen kreeg

Gestructureerd
Lodder maakt duidelijk dat de contacten naarmate het traject vorderde intensiever werden. Dat had, zegt hij, niet alleen te maken met het feit dat de puntjes op de ‘i’ werden gezet, maar eveneens met de deadline in september. “Daar is op een gestructureerde manier naartoe gewerkt. Wij hebben die wijze van werken als heel prettig ervaren. Toen we in november te horen kregen dat de subsidie was toegekend was het feest helemaal compleet. We zijn dan ook meer dan tevreden over hoe een en ander is verlopen.”

20med-thera-trias-wetenschappelijk-verhaalmylife-technologies-card-trias-wetenschappelijk-verhaal

Laatste nieuws

Volg ons op LinkedIn & Twitter!

Referenties

“Op zo’n moment is het prettig als de partij waarmee je samenwerkt geen 9-tot-5-mentaliteit heeft”

Vincent TheNeuroplast

“ Ze stellen dan de juiste vragen, weten welke documenten en welke informatie nodig is”

Sander van Lier

“Bij TRIAS denken ze altijd een paar stappen vooruit”

Mitch GielenExperience Republic

“TRIAS is er vervolgens vanuit hun kennis en expertise mee aan de slag gegaan”

Gerard FokkensStichting Cultureel Erfgoed Tegelen

“De aanpak van TRIAS is duidelijk en efficiënt; gewoon goed dus”

Theo VerweerdenLamoral Coatings

“Ze doen heel veel regelwerk en ontzorgen ons voor een belangrijk deel. Omdat ze veel kennis hebben en snel weten te schakelen verlopen trajecten beter.”

Roy DenessenGemeente Venlo

“De rol van TRIAS is voor ons heel belangrijk. Niet alleen omdat zij de trajecten en aanvragen uitvoeren, ook omdat ze ons hebben gewezen op vormen van subsidie die we nog niet kenden.”

John MarrugCorporis Medical

“Veel beter beeld van onze subsidiemogelijkheden en –aanvragen”

John KragtingGemeente de Bilt

“Je merkt dat ze echt geïnteresseerd zijn in onze business, dat ze zich in de materie verdiepen, meedenken.”

Rik KurstenTeboza

“Lang en intensief traject tot een goed einde gebracht dankzij TRIAS”

Eric HeitzerMoveoo

“Dankzij TRIAS ligt er nu een goed fundament om op voort te bouwen.”

Theo VerripsOrthos TR

“Subsidieadviseurs van TRIAS weten dankzij hun kennis precies wat er zoal in een aanvraag moet komen te staan en waar op gelet moet worden.”

Petra Kregting ForteWelzijn

“De accurate en gedegen werkwijze van TRIASbij deze subsidieaanvraag sprak me zeer aan.”

Bart CuyversWessem Port Services

“Een van de specialiteiten van TRIAS, is het op de juiste manier opstellen van een aanvraag. Ze denken mee, adviseren hoe het een en ander in de aanvraag verwerkt moet worden en over welke zaken er specifiek in horen te staan.”

Vincent HooftmanGemeente Oirschot

“TRIAS heeft de kennis om de juiste partijen bij elkaar te brengen.”

Ruud DerksIM Efficiency

Laatste nieuws