De aanpak van TRIAS is duidelijk en efficiënt; gewoon goed dus

“De aanpak van TRIAS is duidelijk en efficiënt; gewoon goed dus”

Lamoral Coatings ontwikkelt, samen met partner Bintell, een unieke coating. Het product, BioCool coolcoat genaamd, is dankzij de samenstelling bestand tegen zeer extreme weersomstandigheden. In nauwe samenwerking met TRIAS werd een MIT R&D-subsidie aangevraagd die ook is toegekend.trias-aanpak-subsidie-duidelijk-efficiënt-goed-flat-roofing

Het ontwikkelen, produceren en vermarkten van extreem duurzame coatings, zo omschrijft directeur en mede-eigenaar Theo Verweerden de core business van Lamoral Coatings. “Dat doen we voor verschillende industrieën. De samenstelling van de coating is afhankelijk van de applicatie. Bij toepassing op gebouwen, is er veel aandacht voor het aspect koeling. Verwerken we coatings in textiel, dan wordt er bijvoorbeeld sterk gekeken naar het waterafstotend effect.”

Hittestress
Momenteel ontwikkelt Lamoral een unieke coatingtechnologie die de meest extreme weersomstandigheden aankan. Daarmee is het product een belangrijk middel om hittestress in vooral bebouwde omgevingen tegen te gaan. Veel efficiënter dan de reeds bestaande producten, maakt Verweerden duidelijk. Hij legt uit dat materialen als steen, beton en asfalt warmte absorberen en vasthouden. “Wereldwijd zijn er bijvoorbeeld tal van zwartgrijze daken die hitte vasthouden. Daar wordt nu witte latex op gelegd, maar dat zorgt niet voor de gewenste verkoeling omdat de reflectie niet voldoende is. Bovendien valt de reflectie na verloop van tijd nog verder terug door vergeling/verwering.”

“Via een collega, die al eerder met ze had samengewerkt
en daar bijzonder positief op terug keek

Doorontwikkelen
Lamoral Coatings begon met de ontwikkeling van de Lamoral® coating in 2016. Die combineert volledige UV-stabiliteit, een langdurige water- en vuilafstotende werking en een zeer hoge bestendigheid tegen chemicaliën en is achteraf aan te brengen op gevels en wanden. Verweerden: “In 2017 en 2018 bevonden we ons in de conceptfase, in 2019 en 2020 waren er de eerste prototypes. Die ontwikkelen we nu door.” TRIAS, geeft hij aan, werd in het voorjaar van 2020 benaderd voor ondersteuning bij een subsidieaanvraag. “Via een collega, die al eerder met ze had samengewerkt en daar bijzonder positief op terug keek.”

Brainstormen
Bij de kennismaking werden volgens Verweerden verschillende subsidiemogelijkheden besproken. “Daarna zijn we gezamenlijk gaan brainstormen over de beste subsidiemogelijkheid.” Tijdens de eerste intakegesprekken bleek al snel dat een aanvraag voor een MIT R&D-subsidie de meeste kans van slagen had, vertelt hij. “Wij hebben vervolgens de content aangedragen; TRIAS heeft de aanvraag opgesteld. Vanaf het begin was duidelijk dat ze staan voor een duidelijke en efficiënte aanpak; gewoon goed dus. Het was daarbij prettig dat we, ondanks de omstandigheden, naast videovergaderingen ook indien nodig face to face konden overleggen, geheel corona-proof uiteraard.”

“het subsidieadviesbureau heeft aanwezige
technische en marketingtechnische kennis

Deadline
Verweerden geeft aan dat TRIAS Lamoral en partner Bintell veel werk uit handen heeft genomen. Hij wijst op de bij het subsidieadviesbureau aanwezige technische en marketingtechnische kennis, nodig voor het opstellen van een succesvolle aanvraag. “Daarbij moesten we ook de deadline in het oog houden. Er is maar één moment in het jaar waarop je een aanvraag kunt indienen. Dat is tijdig gelukt en eind vorig jaar kregen we bericht dat we in aanmerking komen voor subsidie. Een mooi moment.”

trias-aanpak-subsidie-duidelijk-efficiënt-goed-lamoral-coatings

Laatste nieuws

Volg ons op LinkedIn & Twitter!

Referenties

“Op zo’n moment is het prettig als de partij waarmee je samenwerkt geen 9-tot-5-mentaliteit heeft”

Vincent TheNeuroplast

“ Ze stellen dan de juiste vragen, weten welke documenten en welke informatie nodig is”

Sander van Lier

“Bij TRIAS denken ze altijd een paar stappen vooruit”

Mitch GielenExperience Republic

“TRIAS is er vervolgens vanuit hun kennis en expertise mee aan de slag gegaan”

Gerard FokkensStichting Cultureel Erfgoed Tegelen

“De aanpak van TRIAS is duidelijk en efficiënt; gewoon goed dus”

Theo VerweerdenLamoral Coatings

“Ze doen heel veel regelwerk en ontzorgen ons voor een belangrijk deel. Omdat ze veel kennis hebben en snel weten te schakelen verlopen trajecten beter.”

Roy DenessenGemeente Venlo

“De rol van TRIAS is voor ons heel belangrijk. Niet alleen omdat zij de trajecten en aanvragen uitvoeren, ook omdat ze ons hebben gewezen op vormen van subsidie die we nog niet kenden.”

John MarrugCorporis Medical

“Veel beter beeld van onze subsidiemogelijkheden en –aanvragen”

John KragtingGemeente de Bilt

“Je merkt dat ze echt geïnteresseerd zijn in onze business, dat ze zich in de materie verdiepen, meedenken.”

Rik KurstenTeboza

“Lang en intensief traject tot een goed einde gebracht dankzij TRIAS”

Eric HeitzerMoveoo

“Dankzij TRIAS ligt er nu een goed fundament om op voort te bouwen.”

Theo VerripsOrthos TR

“Subsidieadviseurs van TRIAS weten dankzij hun kennis precies wat er zoal in een aanvraag moet komen te staan en waar op gelet moet worden.”

Petra Kregting ForteWelzijn

“De accurate en gedegen werkwijze van TRIASbij deze subsidieaanvraag sprak me zeer aan.”

Bart CuyversWessem Port Services

“Een van de specialiteiten van TRIAS, is het op de juiste manier opstellen van een aanvraag. Ze denken mee, adviseren hoe het een en ander in de aanvraag verwerkt moet worden en over welke zaken er specifiek in horen te staan.”

Vincent HooftmanGemeente Oirschot

“TRIAS heeft de kennis om de juiste partijen bij elkaar te brengen.”

Ruud DerksIM Efficiency

Laatste nieuws