Inkomende geldstromen beheren met Excel, dat ging niet meer

Tot enkele jaren geleden verliep het beheer van de inkomende geldstromen, waaronder subsidies, op de afdeling financiën van de gemeente Eindhoven via Excel. Toen echter de vorige coördinator inkomende geldstromen met pensioen ging, gaf zijn opvolger Ine Cuijten aan dat er naar een andere methodiek moest worden uitgekeken. “De omvang van de geldstromen neemt toe en om alles overzichtelijk en efficiënt te laten verlopen, was er een nieuw systeem nodig.”

De gemeente kwam vervolgens, eind 2014, uit bij TRIAS, ontwikkelaar van het SubsidieVolgSysteem (SVS). Met het SVS krijgen klanten een goed inzicht in hun inkomende geldstromen. Het systeem is maatwerk, afgestemd op de klant. Cuijten: “Het bleek voor ons een uitstekende oplossing. Nadat we besloten hadden op het SVS over te stappen, hebben we een tijd frequent contact met TRIAS gehad, vanwege het implementeren van het systeem en het invoeren van alle gegevens. Dat is bijzonder soepel en effectief verlopen. We konden er vrij vlug zelfstandig mee aan de slag gaan.”

“Nadat we besloten hadden op het SVS over te stappen, is de implementatie bijzonder soepel en effectief verlopen.
We konden er vrij vlug zelfstandig mee aan de slag gaan.

Doordat het SVS maatwerk biedt, geeft Cuijten aan, kon het volledig op de wensen van de gemeente Eindhoven worden afgestemd. In hoeverre was dat een verbetering ten opzichte van de werkwijze in Excel? “Dat is voor mij moeilijk aan te geven omdat ik niet in Excel heb gewerkt. Ik denk dat het overzichtelijker is – wel zo prettig met de toename van het aantal geldstromen. Het SVS geeft ons in ieder geval de mogelijkheid alles goed te beheren en coördineren.” Ze legt uit dat het contact met TRIAS na de implementatie minder is geworden. “Wij nemen contact op als we bepaalde aanvullende wensen hebben, zij om na te gaan of alles naar tevredenheid verloopt. Dat gebeurt enkele keren per jaar.”

Zo’n contactmoment was er onder meer medio 2018 toen de gemeente Eindhoven besloot over te stappen naar de opvolger van het SVS, SVS Next Level. “Toen is iemand van TRIAS hier geweest om ons met de nieuwe versie vertrouwd te maken. Dankzij de goede uitleg hadden we daar niet veel tijd voor nodig”, maakt Cuijten duidelijk. Wat is de meerwaarde van die nieuwe versie voor haar? “Het dashboard is verbeterd waardoor je gemakkelijker kunt switchen tussen pagina’s. Er is naar de veiligheid gekeken en de efficiëntie en gebruikersvriendelijkheid zijn verbeterd. Dus ja, ook over de nieuwe versie zijn we zeer te spreken.”

subsidievolgsysteem-referenties-trias

Laatste nieuws

Volg ons op LinkedIn & Twitter!

Referenties

“Op zo’n moment is het prettig als de partij waarmee je samenwerkt geen 9-tot-5-mentaliteit heeft”

Vincent TheNeuroplast

“ Ze stellen dan de juiste vragen, weten welke documenten en welke informatie nodig is”

Sander van Lier

“Bij TRIAS denken ze altijd een paar stappen vooruit”

Mitch GielenExperience Republic

“TRIAS is er vervolgens vanuit hun kennis en expertise mee aan de slag gegaan”

Gerard FokkensStichting Cultureel Erfgoed Tegelen

“De aanpak van TRIAS is duidelijk en efficiënt; gewoon goed dus”

Theo VerweerdenLamoral Coatings

“Ze doen heel veel regelwerk en ontzorgen ons voor een belangrijk deel. Omdat ze veel kennis hebben en snel weten te schakelen verlopen trajecten beter.”

Roy DenessenGemeente Venlo

“De rol van TRIAS is voor ons heel belangrijk. Niet alleen omdat zij de trajecten en aanvragen uitvoeren, ook omdat ze ons hebben gewezen op vormen van subsidie die we nog niet kenden.”

John MarrugCorporis Medical

“Veel beter beeld van onze subsidiemogelijkheden en –aanvragen”

John KragtingGemeente de Bilt

“Je merkt dat ze echt geïnteresseerd zijn in onze business, dat ze zich in de materie verdiepen, meedenken.”

Rik KurstenTeboza

“Lang en intensief traject tot een goed einde gebracht dankzij TRIAS”

Eric HeitzerMoveoo

“Dankzij TRIAS ligt er nu een goed fundament om op voort te bouwen.”

Theo VerripsOrthos TR

“Subsidieadviseurs van TRIAS weten dankzij hun kennis precies wat er zoal in een aanvraag moet komen te staan en waar op gelet moet worden.”

Petra Kregting ForteWelzijn

“De accurate en gedegen werkwijze van TRIASbij deze subsidieaanvraag sprak me zeer aan.”

Bart CuyversWessem Port Services

“Een van de specialiteiten van TRIAS, is het op de juiste manier opstellen van een aanvraag. Ze denken mee, adviseren hoe het een en ander in de aanvraag verwerkt moet worden en over welke zaken er specifiek in horen te staan.”

Vincent HooftmanGemeente Oirschot

“TRIAS heeft de kennis om de juiste partijen bij elkaar te brengen.”

Ruud DerksIM Efficiency

Laatste nieuws