Na de eerste subsidieaanvraag door de subsidie adviseurs is er een hechte partnerschap ontstaan

Het verbeteren van de kwaliteit en houdbaarheid van producten afkomstig uit bijvoorbeeld de cosmetica, voedingsindustrie en farmaceutica met behulp van micro-encapsulatie, dat is wat IamFluidics doet. Het bedrijf ontstond in 2018 als spin-off van de Universiteit Twente. IamFluidics maakt regelmatig gebruik van de kennis en ervaring van TRIAS.

Smaak, kleur en geur behouden of verbeteren en daarnaast de kwaliteit van producten garanderen door bepaalde componenten te beschermen en ze langer houdbaar te maken, heel eenvoudig gesteld is dat waar de activiteiten van IamFluidics op zijn gericht, vertellen mede-oprichter Tom Kamperman en Vasileios Trikalitis. “Vergelijk het met een soort inkjet printen, maar dan sneller. En milieuvriendelijk. We doen dat met microdeeltjes. Microdeeltjes zijn een belangrijke component in onder andere voedsel, farmacie (drug delivery) en cosmetica (crèmes). Er zijn verschillende technieken ontwikkeld voor de productie van microdeeltjes, waaronder spraying, inkjet en emulsificatie. Al deze processen zijn eigenlijk niet optimaal. Zo gaat hoge productiecapaciteit typisch ten koste van de ‘monodispersiteit’ van de deeltjes. Met andere woorden, hoe sneller het productieproces, des te lager de kwaliteit van het eindproduct.”

Jaren onderzoek
Hun techniek kan op heel brede wijze worden ingezet, maken Tom en Vasileios duidelijk. “De ingekapselde microdeeltjes kunnen worden afgestemd op het product waarvoor ze bedoeld zijn.” Aan de door IamFluidics ontwikkelde technologieën ging een proces van jaren van onderzoek vooraf. Er werd gekeken naar soortgelijke technologieën en samengewerkt met befaamde onderzoeksinstellingen wereldwijd. “En de ontwikkeling blijft doorgaan.”

“TRIAS is feitelijk al vanaf dag één
bij ons bedrijf betrokken

Complexe materie
Om de jaren van onderzoek te kunnen financieren, werd onder diverse malen subsidie aangevraagd. Dat gebeurde altijd in samenwerking met TRIAS, zegt Tom. “TRIAS is feitelijk al vanaf dag één bij ons bedrijf betrokken. Zeker in de beginperiode was hun actieve en onderzoekende houding heel welkom. Wij zijn bezig met een heel complexe materie waar je als buitenstaander niet meteen het fijne van weet. Zij hebben zich er echter meteen in verdiept waardoor ze al snel een goed inzicht in ons bedrijf en werkzaamheden hadden. Zo is er na de eerste subsidieaanvraag een hechte partnerschap ontstaan.”

“De mensen van TRIAS weten goed te verwoorden
waar we behoefte aan hebben

Hoogste score
Dat partnerschap resulteerde in een aantal succesvolle subsidieaanvragen in de afgelopen jaren. Zoals jaarlijks de WBSO, een aantal malen MIT Haalbaarheid en OP-OOST. Tom: “Omdat ze al snel wisten wat er bij ons speelt en ze steeds meer kennis kregen van de ontwikkelde technologieën, weten de mensen van TRIAS goed te verwoorden waar we behoefte aan hebben. De communicatie gaat dan ook prima, de lijnen zijn kort.” Hij geeft vervolgens een voorbeeld van hoe goed de samenwerking is. “Onlangs is er een aanvraag voor een MIT R&D-subsidie gedaan. Die werd niet alleen goedgekeurd, maar behaalde ook nog eens 92,5 van de 100 punten, de hoogste score van alle 25 ingediende aanvragen.”

Inmiddels is er alweer een nieuwe aanvraag goedgekeurd, maken Tom en Vasileios tot slot duidelijk. “Dat betreft een REACT-EU subsidie voor de bouw van een pilot plant. Naast het indienen van aanvragen ondersteunt TRIAS ons overigens ook bij het verantwoorden van onze projecten en subsidies. We werken zo nauw samen dat ze bijna onderdeel van het bedrijf zijn. Iets wat prima bevalt.”

Laatste nieuws

Volg ons op LinkedIn & Twitter!

Referenties

“Op zo’n moment is het prettig als de partij waarmee je samenwerkt geen 9-tot-5-mentaliteit heeft”

Vincent TheNeuroplast

“ Ze stellen dan de juiste vragen, weten welke documenten en welke informatie nodig is”

Sander van Lier

“Bij TRIAS denken ze altijd een paar stappen vooruit”

Mitch GielenExperience Republic

“TRIAS is er vervolgens vanuit hun kennis en expertise mee aan de slag gegaan”

Gerard FokkensStichting Cultureel Erfgoed Tegelen

“De aanpak van TRIAS is duidelijk en efficiënt; gewoon goed dus”

Theo VerweerdenLamoral Coatings

“Ze doen heel veel regelwerk en ontzorgen ons voor een belangrijk deel. Omdat ze veel kennis hebben en snel weten te schakelen verlopen trajecten beter.”

Roy DenessenGemeente Venlo

“De rol van TRIAS is voor ons heel belangrijk. Niet alleen omdat zij de trajecten en aanvragen uitvoeren, ook omdat ze ons hebben gewezen op vormen van subsidie die we nog niet kenden.”

John MarrugCorporis Medical

“Veel beter beeld van onze subsidiemogelijkheden en –aanvragen”

John KragtingGemeente de Bilt

“Je merkt dat ze echt geïnteresseerd zijn in onze business, dat ze zich in de materie verdiepen, meedenken.”

Rik KurstenTeboza

“Lang en intensief traject tot een goed einde gebracht dankzij TRIAS”

Eric HeitzerMoveoo

“Dankzij TRIAS ligt er nu een goed fundament om op voort te bouwen.”

Theo VerripsOrthos TR

“Subsidieadviseurs van TRIAS weten dankzij hun kennis precies wat er zoal in een aanvraag moet komen te staan en waar op gelet moet worden.”

Petra Kregting ForteWelzijn

“De accurate en gedegen werkwijze van TRIASbij deze subsidieaanvraag sprak me zeer aan.”

Bart CuyversWessem Port Services

“Een van de specialiteiten van TRIAS, is het op de juiste manier opstellen van een aanvraag. Ze denken mee, adviseren hoe het een en ander in de aanvraag verwerkt moet worden en over welke zaken er specifiek in horen te staan.”

Vincent HooftmanGemeente Oirschot

“TRIAS heeft de kennis om de juiste partijen bij elkaar te brengen.”

Ruud DerksIM Efficiency

Laatste nieuws