Zonnepanelen op de vrachtwagentrailer: rij je rijk – LimburgLogistiek

In een truckcabine komt steeds meer apparatuur. Die apparatuur moet ergens door worden gevoed. Dat kan met behulp van de diesel waar de truck op rijdt, maar het kan ook anders, bedachten de drie initiatiefnemers van de start up IM Efficiency.

Hoe? Met een systeem bestaande uit flexibele zonnepanelen, lithium batterijen en een intelligent regelsysteem. De zonnepanelen leg je op het dak van de trailer en de zo gewonnen energie leid je naar de batterij. Daarmee kan vervolgens de apparatuur in de cabine worden gevoed. Minder kosten en milieuvriendelijker.

“We zijn twee jaar met de ontwikkeling van dit project genaamd ‘Green Logistics Unit’ bezig geweest. Eerst door ons zelf gefinancierd”, vertellen Martijn Ildiz en Ruud Derks, twee van de initiatiefnemers. “Toen we echter aan een prototype wilden beginnen, bleek dat er meer geld nodig was.”

“TRIAS heeft de kennis om de juiste partijen
bij elkaar te brengen”

Op zoek naar aanvullende financiering kwam het drietal uit bij TRIAS. Dat legde verbinding met LIOF en hun programma LimburgLogistiek, gericht op het versterken van de Limburgse logistieke sector. Derks: “De logistiek is in onze provincie een belangrijke sector en met dit programma kunnen bedrijven in die branche zich verder ontwikkelen en hun concurrentiepositie verbeteren.” Hij merkt op dat LimburgLogistiek en de ideeën van IM Efficiency naadloos op elkaar aansloten. “TRIAS heeft de kennis om de juiste partijen bij elkaar te brengen.”

Momenteel, geeft Derks aan, bevindt het project zich in de testfase. Zo wordt gekeken of alles werkt zoals verwacht en of de opbrengsten overeenkomen met wat vooraf berekend is. De verwachting is dat de Green Logistics Unit aan het eind van het jaar de markt op kan. Dan wordt opnieuw contact gezocht met TRIAS. “Intensiever contact”, verbetert Derks, “TRIAS is heel pro-actief, ze houden voor ons bij wat er speelt en koppelen dat terug. Tegen de tijd dat we de markt op gaan zoeken we weer naar de beste optie.” Daarbij kan hij dan terugvallen op een van TRIAS geleerde les, glimlacht Derks. “Dat we moeten focussen op wat de uiteindelijke klant maar zeker ook de geldverstrekker wil. Als bedenker ben je heel erg op het product zelf gericht. Maar een geldverstrekker wil ook andere zaken weten. In ons geval hoeveel het bespaart, hoeveel minder diesel er wordt verbruikt en dus minder CO2 wordt uitgestoten.”

Bedrijven die gebruik gaan maken van de Green Logistics Unit kunnen volgens Derks rekenen op een terugverdientijd van ongeveer drie jaar. “We gaan de pakketten in een eigen werkplaats in Heerlen samenstellen, maar bouwen op locatie in.” Wat de klant weer wat extra kilometers en dus brandstof scheelt.

Laatste nieuws

Volg ons op LinkedIn & Twitter!

Referenties

“Op zo’n moment is het prettig als de partij waarmee je samenwerkt geen 9-tot-5-mentaliteit heeft”

Vincent TheNeuroplast

“ Ze stellen dan de juiste vragen, weten welke documenten en welke informatie nodig is”

Sander van Lier

“Bij TRIAS denken ze altijd een paar stappen vooruit”

Mitch GielenExperience Republic

“TRIAS is er vervolgens vanuit hun kennis en expertise mee aan de slag gegaan”

Gerard FokkensStichting Cultureel Erfgoed Tegelen

“De aanpak van TRIAS is duidelijk en efficiënt; gewoon goed dus”

Theo VerweerdenLamoral Coatings

“Ze doen heel veel regelwerk en ontzorgen ons voor een belangrijk deel. Omdat ze veel kennis hebben en snel weten te schakelen verlopen trajecten beter.”

Roy DenessenGemeente Venlo

“De rol van TRIAS is voor ons heel belangrijk. Niet alleen omdat zij de trajecten en aanvragen uitvoeren, ook omdat ze ons hebben gewezen op vormen van subsidie die we nog niet kenden.”

John MarrugCorporis Medical

“Veel beter beeld van onze subsidiemogelijkheden en –aanvragen”

John KragtingGemeente de Bilt

“Je merkt dat ze echt geïnteresseerd zijn in onze business, dat ze zich in de materie verdiepen, meedenken.”

Rik KurstenTeboza

“Lang en intensief traject tot een goed einde gebracht dankzij TRIAS”

Eric HeitzerMoveoo

“Dankzij TRIAS ligt er nu een goed fundament om op voort te bouwen.”

Theo VerripsOrthos TR

“Subsidieadviseurs van TRIAS weten dankzij hun kennis precies wat er zoal in een aanvraag moet komen te staan en waar op gelet moet worden.”

Petra Kregting ForteWelzijn

“De accurate en gedegen werkwijze van TRIASbij deze subsidieaanvraag sprak me zeer aan.”

Bart CuyversWessem Port Services

“Een van de specialiteiten van TRIAS, is het op de juiste manier opstellen van een aanvraag. Ze denken mee, adviseren hoe het een en ander in de aanvraag verwerkt moet worden en over welke zaken er specifiek in horen te staan.”

Vincent HooftmanGemeente Oirschot

“TRIAS heeft de kennis om de juiste partijen bij elkaar te brengen.”

Ruud DerksIM Efficiency

Laatste nieuws